Een (eerste) afspraak

Een eerste afspraak dient als kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek neem ik de tijd om te luisteren naar je verhaal, je bezorgdheden maar ook je krachten. De stap zetten naar therapie is vaak niet gemakkelijk. We verkennen tijdens dat gesprek wat maakt dat je de stap gezet hebt, zowel de goede redenen alsook de twijfels. Daarnaast geef ik ook wat meer uitleg van hoe een traject er zou kunnen uitzien en wat therapie inhoudt. Tijdens dat eerste gesprek stemmen we af of er een klik is, want samen met je wilskracht en hoop voor verandering is dat een belangrijke factor in het proces. 

 

Een afspraak kan je maken door het formulier in te vullen dat je hier vindt. Je mag me ook een mail sturen, bellen of een afspraak inplannen via mijn online agenda rosa.

Werkwijze en doelgroep

Elke persoon is anders, wat maakt dat elk therapieproces dat ook is. Ikzelf geloof er sterk in dat we de antwoorden vaak weten, maar dat door omstandigheden we soms zo ver van onszelf af staan, dat we deze kracht vergeten zijn. Daarom daag ik je tijdens elk gesprek uit om te reflecteren om zo opnieuw dichter bij jezelf te komen. Als integratief psychotherapeut i.o. kijk ik telkens vanuit een holistisch perspectief, waarbij ik rekening houd met verschillende factoren. Denk hierbij aan het gedrag, de omgeving, het verleden, het hier-en-nu, het lichaam, ... 

 

Voor het traject zelf maak ik gebruik van het programma QITonline, wat ook in lijn ligt met de GDPR regels. Als je hierover vragen hebt, mag je me steeds contacteren.

 

Zowel jongeren (vanaf 12 jaar), volwassenen als ouderen zijn bij mij welkom. Ik bied individuele- en relatietherapie aan.

Duur en kostprijs

Ik neem steeds een uur de tijd per afspraak, tenzij we in overleg een andere duur bepalen. Ook de frequentie waarin afspraken plaatsvinden, wordt samen besproken (bv. wekelijks, tweewekelijks, maandelijks, ...). 

 

Op het einde van elke sessie wordt het afgesproken bedrag betaald, via de Bancontact-app of via overschrijving. Het tarief verschilt per aantal mensen aanwezig. In dit bedrag zit ook de tijd gerekend die ik neem om na het gesprek iets op te zoeken, contact op te nemen met doorverwijzers of derden, alsook de eventuele voorbereiding van het volgende gesprek. Kostprijs:

  • Individuele sessie
    • Aalter: €70
    • Gent & online: €65
  • Meerdere mensen aanwezig: €85

 

Indien je niet naar een afspraak kan komen, gelieve minstens 48u op voorhand te annuleren, anders zal de afspraak aangerekend worden (ook bij ziekte of overmacht). 

Terugbetaling

Via de mutualiteit krijg je vaak een stuk(je) terugbetaald van een aantal sessies. Meer informatie hierover kan je terugvinden bij je mutualiteit. Ik bespreek dit vaak ook kort even tijdens de sessies.

 

Op dit moment is er bij mij enkel terugbetaling mogelijk volgens het RIZIV (de conventie) voor kinderen en jongeren t/m 23 jaar.